torsdag 16 april 2015

Smörgåstårta à la Felicia & pappa

Hemmagjort är bäst. Här kommer receptet för den som är intresserad. Det blir en jättetårta som täcker en ugnsplåt och är fyra lager hög. Man lägger brödskivorna 3x4. Den blir 8 cm hög och skulle tippa på att det är en 30 bitars tårta. Gör den en dag innan den ska avnjutas så den hinner stå och safta till sig ;) allt förutom garneringen som läggs på precis innan servering.
  • Två paket Jätte Franska (skär bort kanterna och pussla så det låser varje lager).
  • Smör på varje lager (smält så är det lättare att breda).
  • Lager 1: Créme fraiche + majonäs blandat med mixad skinka(rökt skinka på bit 500g).
  • Lager 2: Legymsallad (5st små).
  • Lager 3: Leverpastej(400g) blandat med Philadelphia(300g) och bostongurka.
  • Lager 4: Topplagret, samma som lager 1 plus ett osttäcke ovanpå.
  • Garnering: Salladsblad, gurka, körsbärstomater, vindruvor och skinka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar